Klimaatrobuust Wilsele

Samen met je buren werken aan een klimaatrobuust Wilsele

Infosessie op woensdag 20 oktober om 20u in het buurtcentrum Schorenshof.


Het klimaat doet rare dingen. De ene dag veel te droog en veel te warm, de andere dag valt de regen met bakken uit de lucht. Steden worden hitte-eilanden en in de randen errond is het gelukkig al een paar graden koeler dan in de binnenstad. Kunnen we ons wapenen tegen het natuurgeweld dat we zelf ontketend hebben?


Een tuin vol natuur is een deel van de oplossing. Natuurvriendelijk en klimaatbestendig tuinieren is verrassend eenvoudig. Het is niet alleen voor ons maar voor alle diertjes geweldig belangrijk. En spreek je samen met je buren af welke acties je plant, dan is het effect nog veel groter. De hoge boom in de tuin van de buren geeft ook bij jou een verkoelend effect. Er zijn tal van mogelijkheden: een egelwegeltje doorheen de huizenblokken, een groenslinger over de straten die kan dienen als eekhoornbrug, een smulhaag van kleinfruit op de perceelsgrenzen of een vogelbosje, een wadi om overtollig regenwater op te vangen, een strook bloemen voor vlinders en bijtjes in de voortuinen…


Wie hierover graag wil brainstormen, nodigen we uit op een verkennende avond op woensdag 20 oktober om 20u in het buurtcentrum Schorenshof. De Leuvense tuinrangers leggen ons uit hoe je een klimaatbestendig paradijsje creëert dat bruist van het leven en daarna helpen ze buren per woonblok op weg naar gezamenlijke acties. Leg alvast je oor te luisteren bij geïnteresseerde buren en kom samen naar de infoavond. Zo maken we Wilsele-Dorp nog groener en leefbaarder.


Gelieve je aanwezigheid voor de infosessie te bevestigen via 3012wd@gmail.com of telefoon naar 016/26.12.74.


De avond wordt corona-veilig georganiseerd. Breng een mondmasker mee en hou afstand.


Organisatie: 3012WD werkgroep Milieu