chinese bieslook
oerprei
gewone bieslook
deze kruiden komen allemaal uit de uienfamilie (alliums)
klein snipperen, rauw te gebruiken ofwel helemaal op het einde in je gerecht doen
oregana
salie
lavas
Lavas kan je gebruiken als vervanger van selder. Het smaakt steviger door. In kleine hoeveelheden te gebruiken.
Salie en oregano zijn heerlijk geurende kruiden voor mediterrane stoofschotels
Engelwortel: een fascinerende plant. Alles aan deze plant smaakt en geurt naar honing (bladeren, bloemen en stengels). Je kan ze gebruiken om te bakken. De stengels kunnen geconfijt worden. Ook thee ervan smaakt heerlijk.
De zwarte moerbei of Morus nigra: krijgt hele lekkere donkere vruchtjes krijgt, gelijkend op bramen. Ze zijn een ware lekkernij, ook voor vogels. De vruchten kunnen niet lang bewaard worden. Eet ze onmiddellijk op .
De mispel - Mespilus Germanica 'Westerveld': vruchten hebben enkele nachten vorst nodig en moeten daarna narijpen tot ze zacht maar niet rot zijn. Je kan het bruine vruchtvlees uit de schil schrapen of de vruchten koken, net als appels, of er jam van maken. Mispels zijn ook erg geliefd in de bloemsierkunst.
De smalbladige olijfwilg Elaeagnus angustifolia: is een drachtboom voor bijen en voedselboom voor vogels. Olijfvormige, gele steenvruchten, die vers eetbaar en zoet zijn, met een ietwat droge en melige textuur. Ook voor jam.
De langstelige olijfwilg Elaeagnus multiflora ‘Sweet Scarlet’; grote, rode zoete vruchten, rijk aan vitamines en mineralen.
De perenboom Pyrus ‘Beurré Hardy’. De peer wordt vrij groot, groen met bruine patronen. Handpeer, heerlijk zoet, smeltend op je tong.