Voedselbos

Welkom in het voedselbos op het René Verbeeckplein

Een bos voor en door inwoners van Wilsele. Het voedselbos is nog volop in ontwikkeling. Vorig jaar werden de bomen geplant. Dit jaar kwam de struik- en kruidenlaag erbij. Alle bomen, struiken, kruiden en bloemen in ons bos zijn eetbaar. De opbrengst is nog minimaal. Pluk gerust maar wees galant. Je buur wil ook wat.

 In een bos wordt niet gespit of gegoten, er worden geen bladeren geharkt of onkruid gewied. Een bos is een zelfregulerend systeem met een vruchtbare, losse, waterdoorlatende bodem waarin planten enkel kiemen als ze op de juiste plek staan. Dit bootsen we na in ons voedselbos.


Het eerste eiland ligt in de schaduw van grote bomen. Hier hebben we bosbodembedekkers geplant. Die geven vooral in de lente bloemetjes, als de boomkruinen nog voldoende licht doorlaten. Lees hier wat er groeit en wat je er mee kan doen in de keuken.

Op eiland 2, in volle zon, vind je eetbare bloemetjes en keukenkruiden

Op eiland 3 geneeskrachtige kruiden en theekruiden. Ook de bijtjes smullen mee van deze kruiden. Daar worden we blij van. Heb je zelf een heerlijk recept, laat het ons weten, dan nemen we het hier op.

 Onder de schaduw van de bomen, op het eiland 4, planten we het kleinfruit: frambramen, rode, witte en roze besjes, doornloze bramen, wijnbessen. Lees hier ook alles over onze 7 prachtige okkernotenbomen en hun onderbegroeing.