Verkiezingen Leuven 2024

Verkiezingsdebat over Wilsele-Dorp op 9 september 2024

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen organiseert vzw 3012WD op maandag 9 september 2024 om 20u in zaal Pacem voor de vierde maal een debat tussen de zeven zetelende Leuvense politieke partijen, toegespitst op thema's die leven in Wilsele-Dorp. Wim De Vilder zal het modereren. Alles over het debat uit 2018 lees je terug op deze pagina.

Resultaten van de voorbereidende gespreksavond op 25 maart 2024

Ter voorbereiding van het debat nodigde 3012WD het dorp uit voor een gespreksavond op maandag 25 maart. Zo'n 40 geïnteresseerde inwoners van Wilsele-Dorp bespraken er in vijf werkgroepen thema's en vragen die leven in onze buurt. Als belangrijkste thema's kwamen Verkeersveiligheid, Sociale verbinding, Jeugd en Groen naar voren. De samenvatting met alle thema's en vragen vind je hieronder.

Thema's en vragen volgens onze bewoners

Aanpak: Vzw 3012WD vroeg dorpsbewoners dit debat samen inhoudelijk voor te bereiden. Een oproep werd verspreid in elke brievenbus, en via Hoplr, Facebook en e-mail. Op 25 maart kwamen een 40-tal dorpsbewoners samen om de thema’s en vragen die bij hen leefden te bespreken. Zij gingen in 5 gespreksgroepen aan de slag. Na afloop schoof elke groep onderstaande thema’s en vragen naar voren die zij het belangrijkst achten voor de toekomst van WD.


Thema’s gekozen door elke groep:Concrete vragen per thema:

Groep 1:


Groep 2:


Groep 3: 


Groep 4: 


Groep 5:*
*    *

De volgende stappen

Eind mei vroegen we alle politieke partijen om een korte visienota te schrijven over Wilsele-Dorp, waarbij ze rekening houden met alle thema's en vragen die onze dorpsbewoners hebben geselecteerd. Ze dienen ons deze nota te bezorgen tegen 15 juli. Die nota's zullen wij voorafgaand aan het debat publiceren in de maand augustus. De thema's en vragen tijdens het eerste deel van het debat zullen gebaseerd zijn op al deze voorbereidingen. In het tweede deel van het debat kan het publiek vragen stellen. Ook dit jaar zal de opname van het debat nadien online komen.